top of page
Yogamatten

Anatomie voor Yogadocenten 

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut, docent anatomie & fysiologie en yogadocent bied ik anatomie lessen aan voor yogadocenten en/of yogadocenten in opleiding.

 

Theorie

Als yogadocent is het essentieel om kennis te hebben over het functioneren van het menselijke lichaam. Om een houding goed te kunnen overbrengen of om een les samen te kunnen stellen met een logische opbouw in houdingen, is het van belang om 

-de basis- te begrijpen van hoe het menselijke lichaam werkt. Ook voor het herkennen en voorkomen van blessures is deze kennis belangrijk. 

De theorie die ik aanbied is beperkt tot de noodzakelijke achterliggende kennis op het gebied van anatomie en fysiologie die te maken heeft met het bewegend functioneren, zoals de werking van spieren, het skelet(botten en gewrichten) en de werking van de fascia(het bindweefsel). De theorie beperkt zich dus tot het bewegingsapparaat. Zo blijft de aangeboden materie aansluiting houden met de praktische toepassing als yogadocent. 

Praktijk

Er zal naast het theoretische stuk ook aandacht zijn voor de praktijk. Op een interactieve manier zal de theorie worden aangevuld door te oefenen met twee- of drietallen en kunnen we verschillende houdingen bekijken en onderzoeken.

Niveau en diepgang

Het niveau kan worden aangepast aan de behoefte. Voor yogadocenten in opleiding zal in eerste instantie vooral de basis van belang zijn. Voor ervaren docenten kan er gekeken worden naar een invulling met meer diepgang, in de vorm van een masterclass. Bijvoorbeeld een specifiek aangeboden les over de schoudergordel, de wervelkolom of het bekkengebied. 

Mocht je interesse hebben of meer vragen hebben over de mogelijkheden van het aanbod, neem dan contact op via de email info@bewustbijjezelf.nl of telefonisch via 06-16024929.

Yogamatten
bottom of page