Bewust bij Jezelf

COACHING

Screenshot 2018-10-01 at 14.37.58.png

De coachingsstijl die wordt toegepast is gebaseerd op de "zijnsoriëntatie" visie. Deze vorm van coaching heeft als uitgangspunt om dat wat je ten diepste bent tot bloei te brengen.

Daarnaast komt veel van de benadering voort uit de filosofie van het boeddhisme, yoga en de psychologie.

 

Een erg belangrijk punt van de stijl van de coaching is dat er steeds gekeken wordt naar hoe dingen zich in het "nu" manifesteren. Er wordt niet zozeer gegraven in het verleden, maar problemen in het "nu" hebben vaak wel een oorsprong in het verleden. Door vanuit het "nu" te werken, kan er vanuit een volwassen en liefdevol oogpunt naar het verleden gekeken worden. Hierdoor vindt heling plaats. Het mechanisme van hoe oude overtuigingen en angsten het dagelijks leven in het "nu" beïnvloeden wordt zichtbaar. Zodra deze patronen tot het bewustzijn doordringen kan je er actief mee aan de slag en deze overstijgen.

In de coachsessies wordt het fysieke lichaam vaak als ingang gebruikt om bij gevoelens, emoties, verlangens en kwaliteiten te komen. Om het contact met het lichaam te verdiepen kunnen technieken als meditatie en lichaamswerk gebruikt worden.

Ook wordt gebruik gemaakt van vormen van visualisaties. Dit is een krachtige manier om contact te maken met het onderbewustzijn en kan een erg behulpzame tool zijn in de sessies. 

REDENEN VOOR COACHING

Er zijn vele redenen te bedenken waarvoor coaching nuttig kan zijn. Bijvoorbeeld bij het maken van een moeilijke keuze. Bij het maken van moeilijke keuzes komen we vaak met een conflict van het hoofd en het hart in aanraking. Rationeel is de beslissing makkelijk genomen, maar toch voelt het niet goed. Of andersom, dan willen we iets heel graag, maar weten we dat het toch niet het verstandige of het juiste is om te doen. Dat kan zijn op het gebied van:

MOEILIJKE KEUZES

- Relaties: beëindigen of voortzetten? (denk aan; liefde, vriendschap, familie)

- Carrièrestappen

- Studiekeuzes

MOEILIJKE GEBEURTENISSEN

Er zijn ook gebeurtenissen waarbij coaching nuttig kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld behulpzaam zijn voor het vinden van draagkracht bij:

- Verlies van een dierbare(rouwverwerking) 

- Ziektes, blessures of andere fysieke aandoeningen

- Ruzies, geweld en andere vormen van conflicten

- Beëindiging van een (liefdes)relatie

- Ongelukken of getuigen zijn van een heftige gebeurtenis

LEREN OM EIGEN GRENZEN TE BEWAKEN

Duidelijk grenzen aangeven en voor jezelf opkomen is iets wat voor veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Grenzen beter leren aanvoelen en deze vervolgens effectief bewaken in het dagelijks leven vergt oefening en onderzoek. Een coachingstraject is hierbij erg behulpzaam.

ANDERE REDENEN WAARBIJ COACHING NUTTIG KAN ZIJN

Er zijn genoeg andere redenen te bedenken waarom je zou kunnen denken aan coaching. Denk bijvoorbeeld aan:

 

- Depressie

- Burnout

- De wens om je "comfortzone" te verruimen

- Examen- of podiumvrees

- Vliegangst, smet- of straatvrees

- Moeite met intimiteit of seksualiteit

- Onzekerheid

- Minderwaardigheidsgevoelens

- Hyperventilatie of paniekaanvallen

- Verslavingen

RELATIEPROBLEMATIEK EN PARTNER SESSIES

Zie relatiebegeleiding voor meer informatie

SPIRITUALITEIT

Ook voor hulp bij spirituele verdieping, ontwikkeling of vraagstukken kun je denken aan zijnsgeoriënteerde coaching.

De zijnsoriëntatie zou je kunnen beschrijven als een combinatie van westerse psychologie en psychotherapie, maar dan benaderd vanuit een "oosterse" of "spirituele" visie. Hierdoor wordt alles benaderd vanuit kracht en kwaliteit, dat wat je in essentie ten diepste bent.

Zoek je naar antwoorden of loop je vast op je spirituele pad? We kunnen samen zoeken naar jouw innerlijke kracht, wijsheid, waarheid, potentie, gave, licht en liefde. 

“By being yourself, you put something wonderful in the world that was not there before.”


-Edwin Elliot-