top of page
Coaching & MD
Bewust bij Jezelf

COACHING
&
MICRODOSERING

Screenshot 2018-10-01 at 14.37.58.png

PLANTMEDICIJN

Plantmedicijnen als Ayahuasca, psilocybine houdende paddestoelen(of truffels) en cactussen(mescaline), worden in verschillende inheemse tradities al eeuwenlang toegepast vanwege hun medicinale werking op lichaam en geest.

 

Traditioneel wordt de plant gebruikt in ceremoniële omstandigheden onder begeleiding van een Sjamaan. De spirit van de plant wordt geraadpleegd om helderheid en inzichten te verkrijgen die bijdragen aan het persoonlijke helingsproces.

Vanuit de wetenschap wordt er momenteel veel onderzoek gedaan naar de heilzame werking van psilocybine(en andere vormen van psychedelica ) op het gebied van psychologische stoornissen als post-traumatische stress syndroom(PTSS), verslaving, depressie en angst(om te sterven) bij terminale patiënten. De resultaten zijn veelbelovend.  

MICRODOSERING MET TRUFFELS

Het toedienen van zeer kleine hoeveelheden van een geneeskrachtig middel, wordt microdosering genoemd. Vanwege de legaliteit van truffels in Nederland is het microdoseren met truffels aan populariteit aan het winnen. De dosering is zodanig laag dat er geen verstorende effecten(tripverschijnselen) ervaren worden gedurende het normale dagelijkse leven.

Door de minimale hoeveelheden van de werkzame stof over een langdurige periode(meestal 4 tot 6 weken) toe te dienen, kunnen er voordelige effecten optreden zoals:

  • Betere concentratie en meer helderheid in het denken

  • Toegenomen probleemoplossend vermogen

  • Sterkere beleving van de gevoelswereld en emoties

  • Toename van creativiteit

  • Toename van energie

  • Verhoogd bewustzijn

  • Meer aanwezig zijn

  • Meer gevoel van verbinding met de natuur- en medemens

MICRODOSERING & COACHING

Innerlijk proceswerk en persoonlijke ontwikkeling gaan goed samen in combinatie met het microdoseren van plantmedicijnen. Het plantmedicijn ondersteunt het innerlijke onderzoek en helingsproces, door de "normale" belemmerende gedachten en weerstanden(egostructuren) wat te verzachten. Anders gezegd maakt het de afdaling naar de gevoelswereld toegankelijker.

INTEGRATIE TIJDENS EN NA HET MICRODOSEREN

Wanneer je werkt met een plantmedicijn(=bewustzijnsverruiming), dan dient altijd de ervaring geïntegreerd te worden. Zo geef je de huidige staat van bewustzijn de tijd om te letterlijk te verruimen. Dit geldt zowel voor een periode van microdoseren, als voor een ceremonie met plantmedicijn(waarbij een macro hoeveelheid wordt ingenomen). In een traject van micordosering zitten altijd integratiedagen verwerkt, deze zijn belangrijk om in acht te houden.

INTEGRATIE NA EEN CEREMONIE MET PLANTMEDICIJN

Een ceremonie met een plantmedicijn (bijvoorbeeld met ayahuasca, paddestoelen/truffels of san pedro) is vaak een intense beleving waarbij veel informatie wordt opgenomen en impactvolle inzichten kunnen worden opgedaan. Voordat al deze informatie verwerkt is, zodat ze in het dagelijkse leven ingebracht kunnen worden(=tot uiting komen), is veel integratietijd nodig. Dit soort ceremonieel werk werkt makkelijk nog jaren door. Soms valt pas na 7 jaar of langer het kwartje. Wellicht duurt het de rest van je leven. Neem dus de tijd voor het integreren. Je kunt een integratieproces ondersteunen door hier gericht aandacht aan te geven, door er bijvoorbeeld op te mediteren, erover te schrijven en door erover te delen met anderen, ook al is dat 3 jaar na de ceremonie. 

SESSIES TER INTEGRATIE

Ik bied ook specifieke integratiesessies(120 minuten) aan, waarbij -de volle- aandacht wordt besteed aan het integreren van opgedane ervaringen tijdens en na het werken met een plantmedicijn.

Mocht je nieuwsgierig zijn, interesse hebben of meer informatie willen over dit onderwerp, neem dan gerust contact op.

WAARSCHUWING

Plantmedicijnen kunnen ondersteunend zijn, maar het (proces)werk zal nog steeds door jou gedaan moeten worden. De plant biedt "slechts" extra licht en richting op de weg van het persoonlijke ontwikkelproces, maar de weg zal nog steeds helemaal afgelegd moeten worden. Het is dus geen "snelweg" of "shortcut" naar snel resultaat. Sterker nog, de plant kan soms moeilijke en pijnlijke plekken vanuit de schaduw aan het licht brengen, wat zeker niet altijd gemakkelijk -of beter- is. Denk er dus niet lichtvoetig over en ga altijd respectvol om met het medicijn. Enige ervaring met meditatie en innerlijk proceswerk is sterk aanbevolen.

Gebruik nooit zonder overleg met een behandelaar (psychedelische)plantmedicijnen wanneer je bekend bent met een schizofrene of psychotische stoornis.

microdoseren met Paddenstoel

CONTACT

Tel: 06-16024929

E-mail: info@bewustbijjezelf.nl

KvK-nummer 68179464

Utrecht

  • Facebook - Grey Circle

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail of laat een bericht achter middels het onderstaande formulier. 

Bericht ontvangen!

bottom of page