top of page
Energetische healing

Naast dat we een fysiek lichaam hebben van vlees en bloed, met organen, spieren, botten en zenuwen, hebben we ook een energetisch lichaam. Een energieveld wat ervoor zorgt dat onze fysieke- en mentale processen zich kunnen voltrekken. Volgens verschillende tradities wordt deze energie gezien als de bron van het leven zelf; het is wat leven schenkt aan alles wat leeft.

Deze energie wordt ook wel prana of chi genoemd. Prana bevindt zich overal; in de lucht, in de grond, in de bomen, in het zonlicht etc.

CHAKRA'S

In het menselijk lichaam is het energielichaam aanwezig als een aura, wat zich tot ver buiten het lichaam uitstrekt.

De energiecentrales in het lichaam, de zogenoemde chakra's, zorgen voor een optimale werking van het energielichaam. De chakra's worden vaak op de klassieke wijze weergegeven zoals in onderstaande afbeelding. 

 

UIT BALANS

In dit systeem kunnen energieën uit balans raken.

Door blokkades of depleties in het energielichaam(vanuit de chakra's) kunnen er problemen ontstaan in het fysieke lichaam. Denk aan gewrichts- en spierpijnen, hoofdpijn, darmproblemen en andere fysieke aandoeningen.

Ook hebben de chakra's grote invloed op onze emotionele balans en spirituele kwaliteiten. Om goed in je kracht te staan in het leven heb je een goed functionerend energielichaam nodig.

Door middel van energetische healing kan het energielichaam gereinigd en in balans gebracht worden.

De healingstechniek die ik toepas is gebaseerd op de technieken uit de Pranic Healing. Echter werk ik eventueel ook met aanrakingen, wat in de traditionele Pranic Healing niet gedaan wordt.

BEWUSTWORDING

Bewustwording is van essentieel belang in ieder helingsproces. Bewustwording verdiept de ervaring en het helpt je te begrijpen wat je ervaart. Hierdoor wordt een ervaring intenser en "rijker"ervaren, dan een ervaring zonder bewustwording. Daarnaast is ervaren noodzakelijk voor ieder leerproces. 

 

Voor optimale bewustwording is enige vorm van (zelf)reflectie nodig. Daarom zal in iedere sessie ook ruimte zijn voor een gesprek om de intentie vast te stellen en achteraf te kunnen reflecteren.

Bewust bij Jezelf

ENERGETISCHE HEALING

bottom of page