top of page

Winter

Herfst

pngwing_edited.png

Lente

Zomer

PHILOSOPHY
Visie

Welkom op de website van Bewust bij Jezelf!

 

Wil je jezelf beter leren kennen en je mooiste kwaliteiten tot bloei brengen?

Wil je onderzoeken wat jij de wereld te bieden hebt? 

Wil je meer leven vanuit vrijheid en je leven vormgeven naar jouw eigen voorwaarden?

BEWUST BIJ JEZELF

 MISSIE & VISIE

Tree of Life Bewust bij Jezelf Logo

MISSIE

ONDERZOEK & HELING

  • Op onderzoek naar wie je ten diepste -in essentie- bent en hoe je jezelf vervolgens in de wereld tot uiting kan brengen. 

  • Op onderzoek naar wat je persoonlijke groeiproces behoeft en op onderzoek naar wat dit proces belemmert.

  • Bewustwording van aangeleerde gedragspatronen en mechanismen.

  • Heling van de persoonlijke- en essentiële kwaliteiten op psychologisch-, fysiek- en energetisch niveau. 

 

FACILITEREN VAN PERSOONLIJKE GROEI

Zoals alles in de natuur groeit, bloeit en sterft en continu in beweging is, zo beweegt ook het persoonlijke (groei)proces. Wanneer dit proces stagneert of niet de ruimte krijgt kunnen er problemen ontstaan als angsten, frustratie, depressie, burn-out of een andere vorm van crisis of onvrede met het leven. 

 

HOE

Alle middelen die bij Bewust bij Jezelf worden ingezet beogen het doel om het persoonlijke proces te faciliteren en te ondersteunen. De middelen die gebruikt worden zijn:

  • Coaching

  • Meditatie 

  • Holistische Massage

De stijl die tijdens de coaching wordt toegepast is tot vorm gekomen uit een samenstelling van visies vanuit de moderne westerse psychologie, alsmede vanuit het boeddhisme, zijnsoriëntatie, yoga en sjamanisme.

Bij Bewust bij Jezelf wordt van coaching gesproken, maar je zou het ook kunnen formuleren als "persoonlijke begeleiding" of "alternatieve psychotherapie".

WAAROM EEN COACHINGSTRAJECT BIJ BEWUST BIJ JEZELF?

Er zijn allerlei redenen waarvoor je zou kunnen denken aan coaching. Bijvoorbeeld bij:

 

Lees meer over de coachingsstijl bij Bewust bij Jezelf 

VISIE

 

WE ZIJN UNIEK

We zijn als mens allen uniek en hebben ook onze eigen unieke wensen, verlangens en doelen in het leven. Maar iedereen heeft uiteindelijk het gemeenschappelijke doel om een vredig, vervullend en gelukkig leven te leiden. 

WIE BEN IK?

Net als ieder mens stel je jezelf waarschijnlijk vragen als; "Wie ben ik?", "Wat is de zin van het leven?" en "Wat wil ik nu eigenlijk echt in dit leven?".  

De antwoorden op deze levensvragen krijgen we niet direct uitgelegd op school of als vanzelfsprekend mee vanuit huis. En dat kan eigenlijk ook niet, want ieder individu zal uiteindelijk zijn eigen antwoorden moeten vinden, om vrede te kunnen hebben met deze antwoorden. 

Om een vervullend en gelukkig leven te leiden is het voor ieder van ons belangrijk om uit te vinden wat zijn of haar -persoonlijke- antwoorden op de levensvragen zijn. Zo kunnen we steeds dichtbij onszelf blijven en bewuste keuzes maken die goed bij ons passen. 

HOOFD EN HART

Om in vrede te kunnen ontspannen is het belangrijk dat het hoofd en het hart op één lijn zitten. Als zowel het hoofd(denken) als het hart(voelen) vrede hebben met een situatie waarin we ons bevinden of een keuze die we maken, dan ervaren we ook vrede(ook al kunnen de omstandigheden soms moeilijk zijn). En als er onenigheid of conflict is tussen het hoofd en het hart, dan ervaren we onvrede of andere negatieve gevoelens zoals stress, onrust of frustratie.

De huidige westerse maatschappij is vooral een "hoofd-maatschappij", de levensloop lijkt al snel een rationeel stappenplan van hoe het leven zou moeten verlopen. Terwijl we in ons hart kunnen voelen dat er meer is, dat ware rijkdom niet in geld of materialen zit en dat ware zingeving misschien niet zit in het uitgestippelde carrièreplan. Als we puur leven vanuit het hoofd missen we iets, we voelen ons onvervuld of incompleet. We hebben ons hart nodig om compleet te kunnen zijn.

JEZELF UIT HET OOG VERLIEZEN

Vanaf het moment dat we geboren worden is het leven een continue stroom van

-positieve en negatieve- gebeurtenissen, die allen een impact op ons hebben. En soms zijn deze niet eenvoudig te verwerken. Door alles wat ons overkomt en tegelijkertijd een -veeleisende- buitenwereld die van alles van ons vraagt, kunnen we ongemerkt en langzaam delen van onszelf uit het oog verliezen, die we als het ware in de schaduw van ons bewustzijn plaatsen. Aan de oppervlakte uit zich dat dan bijvoorbeeld als stress, onverschilligheid, angst, neerslachtigheid, depressie, burn-out, frustratie etc. We zijn onszelf kwijt. Soms een klein beetje, soms met een volledige identiteitscrisis.

HELING

Om ons volledige potentieel te kunnen ervaren, en deze in de wereld -op waardevolle- manier naar buiten te brengen, dienen we de delen van onszelf die we uit het oog verloren zijn of vergeten zijn, te helen. Helen betekent in deze zin dat we onszelf herenigen met onze unieke en authentieke (ziels)kwaliteiten, waardoor we als compleet individu tot bloei kunnen komen en een geschenk voor onszelf- en de wereld zullen zijn.

WIE BEN IK

Om te beginnen ben ik een mens en leef ik dit wonderbaarlijke leven op deze planeet, net als jij.

Mijn naam is Frank Schutt. Lees meer over mij

"When you touch one thing with deep awareness,
 you touch everything.
"

-Lao Tzu- 

50170572_1241098542710307_5539435375686057984_o_edited.jpg
CONTACT

CONTACT

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail of laat een bericht achter middels het onderstaande formulier. 

Tel: 06-16024929

E-mail: info@bewustbijjezelf.nl

KvK-nummer 68179464

Utrecht

  • Facebook - Grey Circle
bottom of page